Kaospilot på Holbergstuen

Restaurantsjef Christian Fraga liker seg best på Holbergstuen når det koker i salen. Det gjelder å holde tungen beint i munnen når 150 gjester skal ha mat, drikke og ikke minst oppmerksomhet!

— Et organisert kaos kan man si. Mister man kontrollen da kan det fort bli det vi kaller for et «svømmestemne», forteller Christian.

Selv om Holbergstuen åpnet for 80 år siden, syder det fortsatt av liv på kveldstid og i helgene. Spesielt i juletider topper det seg. Da er det lutefisk, pinnekjøtt og svineribbe som gjelder. I tillegg til øl og akevitt selvsagt.

— Da er det ofte kø ved inngangen! Vi har også et hektisk lunsjrush her, forteller Christian. Og hvorfor det er slik, tror han skyldes stedets egenart.

— På Holbergstuen er det ekte sjel og atmosfære. Selv om stedet har gått fra å være et ølsted til et bedre spisested er det fortsatt passe uhøytidelig. Man kan ta seg en kaffe til avisen, en pils med gode venner eller nyte en romantisk middag med sin kjære.

Hvordan tror du det er å arbeide på Holbergstuen sammenlignet med for 8o år siden?

— Forholdet mellom servitør og gjest er kanskje litt annerledes. Etter som stadig flere spiser ute og kunnskapen og krav til mat har økt, har nok yrkesstoltheten økt også. Vi er vel mindre «tjenestefolk», i dag. Og så slipper vi å arbeide i røykfylte lokaler da.

Hva kan en gjest forvente av et besøk på Holbergstuen?

— Et smil om munnen og et ønske om å komme tilbake igjen, for å oppleve den gode atmosfæren og ikke minst maten vi har å tilby.

 

Billedtekst:

Restaurantsjef Christian Fraga og kollegene trives best når stuen er fylt til randen av gjester og god stemning.

meny mail instagram tripadvisor map wesselstuen Twitter